Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Raportteja ja tiedonvälitystä rauhanturvaamisesta - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
605 Third Avenue, 35th Floor
New York, N.Y. 10158, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, Sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 25.5.2018

Raportteja ja tiedonvälitystä rauhanturvaamisesta 

Jasmine Grönblad tekee kolmen kuukauden harjoittelujakson Suomen YK-edustuston sotilasedustajan avustajana. Grönbladin mukaan kiinnostavinta työssä tähän asti on ollut turvallisuusneuvoston kokouksista raportoiminen.

Henri Salonen
Jasmine Grönblad YK:n päämajan edustalla.
Jasmine Grönblad YK:n päämajan edustalla.

Haastattelun tekohetkellä Grönblad on ehtinyt työskennellä kuukauden eversti Pertti Kelloniemen avustajana. Sotilasedustaja Kelloniemi, assistentti Raili Auraranta ja Grönblad muodostavat yhdessä tiimin, jonka tehtäviin kuuluu muun muassa raportoida Suomeen YK:n rauhanturvaoperaatioista sekä konfliktialueiden turvallisuustilanteesta.

Grönblad opiskelee viimeistä vuotta Åbo Akademin valtiotieteellisessä kansainvälistä oikeutta. Sieltä saatu koulutus valmisti hyvin nykyiseen työharjoitteluun.

“Opiskelu antoi hyvän teoreettisen pohjan tähän. On ollut kiinnostavaa seurata millaisen prosessin myötä todellisuudessa esimerkiksi turvallisuusneuvoston päätöslauselma muodostuu. Yllättävää on ollut nähdä miten iso rooli politiikalla on käytännön työssä”, Grönblad kertoo.  

Pienessä tiimissä tehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevat YK:lla järjestettävistä tapahtumista ja kokouksista raportoimisen ja hallinnollisten tehtävien välillä. Vaikka Grönbladilla ei ollut ennen harjoittelua kokemusta puolustusvoimien kansainvälisestä toiminnasta tai rauhanturvaoperaatioista, niin nopeatempoisessa työssä perusteet oppii nopeasti. Juuri mahdollisuudesta kehittyä nopeasti, Grönblad kiittelee harjoittelua.

“Olen päässyt tekemään heti oikeita töitä ja koen että opin paljon uutta. Sotilasedustajan toimiston harjoittelijana pääsee tutustumaan työskentelyyn niin Puolustusvoimilla, Ulkoministeriöllä ja YK:lla. Tästä saisi toki vielä enemmän irti, jos harjoittelujakso olisi pidempi kuin kolme kuukautta.”

Kiinnostaako sinua työharjoittelu YK-edustustolla? Kysy lisätietoa sotilasedustajan avustajan työharjoittelupaikasta:

jasmine.gronblad@formin.fi

Teksti: Henri Salonen
 
Tulosta

Päivitetty 26.5.2018


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot